Bra Champagne under 400 kr

Till att börja med vill jag trycka på att det finns väldigt mycket bra champagne i BS sortimentet. Tycker allt fler ska utforska det! Sedan är det väldigt trevligt att få vänta på något gott i så där 8-10 dagar. Är som att vänta på att Kalle anka ska ta slut på julafton, så att man äntligen får öppna sina julklappar. Nedan kommer helt enkelt bra skumpa för en bra peng.

Charpentier Brut (77314) 329 kr. Denna champagne ligger i BS. Detta är Charpentiers instegs vin. Den har en härlig fräschör, fina äppeltoner, bra mousse och viss brödighet. Brödigheten med lättare toner av kola kommer från att den legat så länge som 3 år på sin jästfällning, vilket är väldigt ovanligt för en standard. Tycker även att den har fin mineralitet. Avslutningsvis har den pigga bubblor, vilket piggar upp och lyfter champagnen ytterligare. Håll koll på Charpentier, de kommer med flera och prisvärda champagner inom kort i BS.

H. Blin (77742) 379 kr. Även denna champagne ligger i BS. Drack nyligen den på magnum, tyvärr släpptes det knappt 200 flaskor av den på magnum. Kan tänka mig att få har provat denna champagne, men nu är det verkligen dags! Detta kan helt klart bli en och kännas som en lite lyxigare huschampagne, en champagne att ta fram när du vill lyxa till det utan att det kostar skjortan! Vad smakar då denna eleganta champagne? Till att börja med har den bra syra, bra krispighet, väldigt fin frukt och viss rostad karaktär. Tycker mig även känna toner av nougat.

Billecart Salmon (7454) 379 kr. Detta eleganta vin är torrt och stramt, känns betydligt mycket torrare än de 9 g/l socker som den otroligt nog har. Personligen tycker jag att champagne ska vara torr för att vara ett riktigt seriöst vin. Billecart har 40 % pinot meunier, vilket gör att den får en viss blommighet. Detta vin känns väldigt personligt och sticker ut ur mängden då den har häftig mineralitet, dvs känns lite som att smaka på stenar. Den har även viss bördighet och bra frukt av äpple och blodgrape. Vill vara tydlig med att säga att denna champagne inte passar till nybörjaren, detta pga dess stramhet och höga syra.

Taittinger (7422) även denna kostar lustigt nog 379 kr. Finns även den i fasta sortimentet. Denna champagne har kommit lite i skymundan pga att väldigt mycket hänt i champagne men tycker personligen att den ska återupplevas. Den har fin mineralitet, citruskaraktär, härliga ljuva äppeltoner, nougat och rostat bröd. Passar perfekt nu till sommaren och skaldjur. Mycket för att den har fin och pigg syra som väger upp bra med skaldjur.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s