Vinprovning på Wedholms fisk

GetAttachment-3.aspx GetAttachment-1.aspx

Var för någon vecka sedan inbjuden av Oenoforos till en vinprovning, där de presenterade två nya viner. Dessa två viner hamnar till att börja med i BS. Personligen kan jag tycka att det är svårt att hitta bra viner under 100 kr, men här blev jag verkligen överbevisad att det går att göra väldigt druvtypiska viner under 100-lappen!

Il Proprio Vermentino från Toscana för endast 79 kr! Art.nr: 73707. Hatar att skriva fynd eller liknande och kommer inte heller att göra det. Detta vin är otroligt snyggt gjort. Vinet är mineraliskt, har en fin citruskaraktär, stenfrukter, lätta grästoner och viss örtighet. Detta är verkligen ett perfekt skaldjursvin som klarar av det genom en fin och balanserad syra. Inget lagringsvin direkt, utan detta ska avnjutas nu.

Poggio Nero Sangiovese artik.nr: 72355. Även detta vin kommer att ligga i BS. Ett vin som är silkeslent, mörka fina bär, choklad och körsbärssmak. Helt klart ett balanserat vin med bra syra och viss strävhet. Inte så mycket att tjafsa om när det kommer till priset, 94 kr. Är som hittat! Detta vin intogs till marulk, något det passade otroligt bra till! Vitt = fisk och rött = kött är förlegat, här handlar det om vilka tillbehör du serverar till maten. Stirra dig inte blind på hur det måste vara.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s