Varför ska ni läsa min blogg?

Det finns i dagsläget en mängd vinbloggar att följa och förkovra sig i. Trots det tycker jag att det finns utrymme för en till. Kommer ha stort fokus på viner från Italien och tror att jag längre fram kommer att studera än mer djupare och specialisera mig på Italien. Alla viner jag skriver om är sådant jag själv tycker är bra, oavsett prisnivåer. Kommer försöka undvika att skriva ut priser på viner, oftast får många förutfattade meningar att ju dyrare desto bättre. Så är inte alltid fallet. Däremot när jag är på importörs provningar kommer jag däremot skriva ut priserna. Kommer även att skriva om sprit i alla dess former.

Mitt vinintresse började i väldigt tidig ålder. Jag och min familj åkte ofta till Italien och på det glada 80-talet fick jag redan när jag var ca 10 år prova att smutta på ett glas vin. För att försvara mina föräldrar var vinet säkerligen utblandat med 80 % vatten. Minns att jag tyckte att det var surt men trots det kände jag mig vuxen och att jag var en del av den vuxna världen runt bordet. De italienska kvinnorna runt bordet skrattade gott åt mina miner när jag försökte smutta på vinet. Var kanske inte där vinintresset började men det fick mig i alla fall att älska Italien och dess godhjärtade människor.

Livet flöt därefter på och jag hade många tragiska år som inte kommer vara en del av denna blogg. Jag var överviktig från ettan i lågstadiet till sjuan i högstadiet. Något som självfallet påverkat mig och hur jag tänker och agerar gällande mat och dryck.

När jag var ungefär 20-22 år hade jag dessförinnan druckit alldeles för mycket dålig sprit, hemska häxblandningar av alla dess slag och stulit sprit från mina föräldrar åtskilliga gånger. Av någon anledning började jag tycka att vin och då främst rödvin var betydligt mycket godare och gav en bättre fylla än det jag tidigare hällt i mig. För handen på hjärtat var det fortfarande fyllan jag ville komma åt. Hur som helst var det här jag fick upp ögonen för vin och då från Australiens stora flaggskepp; Jacobs Creek. Ett vin som fortfarande är mäkta populär, det jag provade kostar i dagsläget 77 kronor. Ett väldigt bra instegsvin som är lätt att tycka om, speciellt när du som jag då var en novis inom området. Är fortfarande en novis men har under vägens gång lärt mig väldigt mycket. Tror många i min omgivning fortfarande skrattar gott åt minnen när jag satt på vissa fester och försökte mig på att dekantera vin medan andra drack öl. Tror det var här som mitt intresse för vin sakta men säkert växte även om mitt vinintresse och kunnande inte gick i raketfart. Till viss del skyller jag på alla ”experter” som gör allt för att vin ska fortsätta att vara en dryck som ska vara svår att förstå sig på. Detta är något som jag i min blogg kommer att omkullkasta och istället göra vin till något som alla kan förstå sig på och ta till sig av! Min blogg kommer även förhoppningsvis göra vin mer lättbegripligt och inte allt för pretentiöst som jag anser att vissa bloggar tyvärr är. Vin är som en väldigt klok man en gång sa: ”Gott vin är en god vän när det blir brukat på rätt sätt” (William Shakespeare).

Annonser

kommentarer

  1. Pingback: MrWineander – en ny vinblogg | BKWine Magazine |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s